Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖIK vidare i play off – men nya skador oroar

Via 13–1 på två hemmamatcher är Östersunds IK vidare i play off.
Men det kostade – kapten Tobias Falk samt två backar tvingades kliva av helgens matcher.

Annons

Lottningen till play off 2 blir inte klar förrän måndag förmiddag.

Klart är att ÖIK har hemmaplansfördel, med matcher i Östersund Arena nästa lördag och även söndag vid behov.

Möjliga motståndare är Kristianstad, Visby/Roma, Kiruna och även Piteå, som behövde två förlängningsperioder på söndagen för att slå ut Lindlöven.

– Det är klart att det finns några riktigt långa resor där. Men i play off är alla resor roliga, säger ÖIK-tränaren Charles Franzén.

Vännäs i play off 1 blev krångligare än många trodde efter förlusten borta i onsdags.

Hemma i Östersund Arena visade dock ÖIK rätt inställning och vilja. Med fysik och fart blev det 8–1 på lördagen och 5–0 i söndagens avgörande fajt.

Kristoffer Backman ledde laget i offensiven med sammanlagt fyra mål och Petter Runesson stänkte dit två på söndagen. Johan Berge i målet hade också en vass helg med bara ett insläppt på 54 skott.

– Många var bra. Matt Paltridge gjorde nog sin bästa match för oss nu på söndagen. Roligt att Petter Runesson hittar rätt med sitt skott också. Vi vet att han har en riktig bössa, men han har haft svårt att träffa rätt. Vi har skojat om att ta fram bandyburarna emellanåt, säger Charles Franzén.

Petter Runesson:

– Jo, det kanske har varit lite oskärpa från mig. Nu gick det riktigt bra och jag fick fina passningar, säger den högerskjutande backen.

Just backarna fick ovanligt mycket speltid. Kyle Hardy och Alex Rönning klev av under resans gång med skador och i slutet fick Olle Fridell en 2+2-utvisning. Då fick ÖIK rulla på tre försvarare...

– Det var lättcoachat, säger Micke Eriksson, som ansvarar för backarna i båset, med ett snett leende.

Kyle Hardy klev av med ljumskproblem och Alex Rönning fick en smäll på foten. Sedan tidigare är Tobias Ekberg och Kenny Källström ur spel, men det finns hopp om att de flesta försvarare ska vara tillbaka till play off 2.

Mer oklart är det kring Tobias Falk. ÖIK-kaptenen klev av på lördagen med en befarad hjärnskakning och hans status i play off 2 är oklar.

– Förhoppningsvis kan alla backar vara med till veckan. Vi får kanske ta det lite försiktigt med Kenny Källström eftersom han haft lunginflammation, säger Micke Eriksson.

– Vi vet inte riktigt hur det är med Falk. Han kände sig inte bra och var inte på plats för att se söndagens match, säger Charles Franzén.

Mer läsning

Annons