Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kapten Falk klar för fortsättning i ÖIK

/
  • Tobias Falk jublar efter ett mål under fjolåret. Nu är lagkaptenen klar för en fortsättning i ÖIK.

Östersunds IK har fått klart med ännu en viktig pusselbit när lagkaptenen Tobias Falk stannar för sin åttonde säsong i klubben.

Annons

Centern blir elfte spelare som förlänger sitt kontrakt med ÖIK. Tobias Falk har gjort 232 matcher på sju säsonger och 26-åringen är nyttig på många sätt.

– Falk har ju blivit en kulturbärare för föreningen och är oerhört viktig för gruppen. Han är väldigt drivande, målmedveten och ambitiös och en riktigt bra kapten, väldigt viktig med sitt agerande på isen och utanför då han hela tiden skapar goda vanor, säger sportchefen Micke Eriksson i ett pressmeddelande.

Tobias Falk tog en stor defensiv roll i den vassa kedjan med Daniel Erlich och Elias Bjuhr i fjol, men stod också för 20 poäng på 37 matcher.

– Vi hade bra kemi och jag hamnade väl i en mer gnuggarroll än tidigare. Jag fick försöka vinna mycket puckar vid kortsargen och spela fram Daniel som fick sätta upp det medan Bjuhr var målskytten, säger Tobias Falk i pressmeddelandet.

Han ser fram emot att göra sin åttonde säsong i rad med ÖIK:

– Det känns som en spännande satsning som blir bättre för varje år. Nu i år ska vi satsa ännu hårdare och det känns bra att vara med på det, säger Tobias Falk.

Mer läsning

Annons