Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eldprov för musikaliska elever

/
  • Tuffa instrument kräver tuffa killar! Det var hög volym under vissa partier när Jakob Wassberg gick loss på trummorna tillsammans med läraren Mattias Olofsson.
  • Signe Paulsson sjöng
  • Arvid Oskarsson bjöd på blues tillsammans med läraren Lasse Sörlin. De fick låten
  • Ida Nilsson har bara spelat piano i några veckor men kan redan spela med båda händerna. I går framförde hon ledmotivet ur filmen

Jätteroligt och inte alls nervöst!

Det var den kaxiga inställningen som artisterna själva hade när Jämtlands musikskola bjöd på avslutningskonsert på Gamla tingshuset.

Annons

Hur det egentligen stod till med nervositeten är det nog ingen som vet utom barnen själva, de flesta av eleverna hade aldrig tidigare uppträtt inför publik.

Tingssalen var fullsatt och fönstren stod på vid gavel så att sommarkvällen kunde blåsa in.

Det var den allra första sommaravslutningen för Jämtlands musikskola. Skolan startade i höstas av Jonas och Rosmari Hagström.

– Det har varit väldigt långa köer till kulturskolan så intresset är stort, det är många som vill lära sig spela, säger Jonas Hagström.

Både barn och vuxna går på skolan, men på avslutningskonserten var det de yngre eleverna som visade upp vad de lärt sig under året.

– De äldre var kanske för nervösa, skrattar Jonas Hagström.

Ungefär 20 elever framförde en salig blandning av musik. Publiken, som främst bestod av föräldrar och släktingar, fick höra några helt nya versioner av Eric Saades "Popular", Leonard Cohens "Hallelujah", Queens "We will rock you" och massor med andra kända låtar.

– En avslutningskonsert är ett måste. Det är roligt för föräldrarna att höra vad alla eleverna har lärt sig, och det är roligt för oss som arbetar på skolan att träffa föräldrarna, säger Jonas Hagström.

Mer läsning

Annons