Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra med team

Annons
Y Ännu ett fristående skidteam, "Team Nordic Ski". Helt suveränt. Tidigare finns (bland annat är det bäst att säga) "teamZalpint" med Petter Robertsson, Fredrik Kingstad och Charlie Reunanen, "New Sweden" med längdåkarna Peter Larsson, Daniel Rickardsson, Fredrik Persson, Fredrik Byström och Fredrik Uusitalo.
Varför suveränt?
Jo, därför att alpint och längd i Sverige av tradition tillhört de sporter som tidigt slängt de åkare som inte fått plats i landslagets träningsgrupper på kasa.
Oftast i så tidig ålder att de som skulle kunna komma som raketer i lite mognare ålder nästan aldrig fått en chans.
Det enda som är märkligt med att det nu uppstår team som via egna sponsorer ger de ingående åkarna möjlighet att träna på en nivå som i alla fall är i närheten av det som erbjuds de av förbundet utvalda är att det inte skett tidigare.
Norge har team som detta. För att inte tala om, i alla möjliga sporter dessutom, länderna nere på kontinenten. Fristående stall har vi haft få i Sverige (ett av undantagen är cykel).
När det gäller skidor har det konservativa förbundet varit en stor bromskloss.
Jäklar så det lades kraft på att rynka på näsan åt och att döma ut Mathias Fredriksson och hans kompisar när "Team Mekonomen" bildades.
Hade en diskussion om saken med den sedermera sparkade landslagstränaren i längd, Bengt Stattin, där jag menade att det gick att se positivt på att "team Mekonomens" tillkomst dels förde in ytterligare pengar i sporten och att förbundet därmed skulle ges möjlighet att bekosta träning- och träningsläger för fler lovande åkare istället för att bränna stålarna på exempelvis bröderna Fredriksson.
Den plusvarianten kunde inte Stattin eller hans uppdragsgivare i förbundet se.
Inte då. Kanske nu. Mikael Ojala, Fredrik Kingstad och ni andra. Håller på er.
Ola Andersson i AIK avgår efter hot från "supportrar". Västerås hockeys tränare Johan Thornberg avgår efter hot från "supportrar". Ställ in en hel omgång. Spela inför tomma läktare. Vad som helst. Markera så det känns och märks.
ÖHC överväger enligt klubbens talesman "Kjella" Andersson att inte slänga ut pengar för att värva inför kommande Alletta.
Verkar vara ett klokt beslut eftersom dörren till Allsvenskan redan på förhand i praktiken är stängd. Samtliga division 1-lag (sex serier) plus kvalande lag från Allsvenskan slåss om en enda plats i nästa års Allsvenska.
I två dagar har J/H ishockeyordförande Anund Nilsson fått stor plats för att gå ut med sina åsiktet om tillståndet för länets ishockey.
Någon som tycker att Anund tecknar en bild av ett offensivt förbund. Någon? Z

Mer läsning

Annons