Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra action, i övrigt en högoktanig soppa

Eagle eye
Genre: Actionthriller
Premiär: 3 oktober 2008
Med: Shia LaBeouf,
Michelle Monaghan,
Billy Bob Thornton med flera
Regi: D J Caruso
Speltid: 1 tim 56 min
Censur: 11 år

Annons
Betyg: 2 Tänk dig FRA-motståndarnas värsta mardröm när det kommer till massavlyssning av befolkningen. Multiplicera det med åtta. Välkommen till "Eagle eye".
Shia LaBeoufs och Michelle Monaghans karaktärer blir båda, utan tidigare kontakt med varandra, ofrivilligt indragna i vad som verkar vara en gigantisk komplott genomförd av någon kapabel att ta kontroll över alla typer av elektronisk utrustning.
Väl övertagen kan prylarna, från mobiltelefoner till trafikljus till byggkranar modell jättestora, användas till vilket syfte som helst. Oftast är det syftet att döda.
"Eagle eye" tar den paranoida Big brother-thrillern till en ny nivå, och försöker samtidigt peka på riskerna med vad som händer när man litar blint på tekniken (svaret är illa).
Resultatet blir en visserligen högoktanig soppa - vissa partier, exempelvis biljakten som följer på LaBeoufs flykt undan myndigheterna efter att han stämplats som terrorist, är oerhört välgjorda och actionmässigt hisnande - men filmen är allt jämt en soppa.
När den dessutom framåt slutet drunknar i patetisk patriotism vill man bara blunda och hoppas att allt ska vara över. Vilket det som tur är också är.

Mer läsning

Annons