Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett 600 meter långt tåg spårade ur i Krokom

/

Ett tåg med timmer spårade ur under fredagskvällen vid Storflon, cirka två kilometer väster om timmerterminalen i Krokom.
Tåget stannade inte där rälsen slutade utan fortsatte ut i terrängen.

Annons

Senaste nytt om tågurspårningen: Ny väg måste byggas till olycksplatsen

Två lok, med en vikt på cirka 85 ton vardera, drog det cirka 600 meter långa tåget fullastat med timmer när olyckan skedde klockan halv nio-tiden på fredagskvällen.

Tåget hade lastats med timmer på terminalen och körde för växling på ett sidospår väster om terminalen där spåret tar slut vid en stoppbock. När tåget kom till slutet av spåret stannade loken inte, utan fortsatte cirka 20 meter ut i terrängen där färden avslutades i diket.

Under söndagen har vagnarna med timmer kopplats loss från loken, som står kvar i diket bredvid spåren.

Orsaken till att loken inte stannade där rälsen slutar är inte känt och Trafikverket, som ska inspektera platsen har inte kunnat fastställa någon orsak till händelsen ännu.

– Vi ska utreda olyckan men vi kan inte i nuläget inte säga vad det kan bero på. Omständigheterna bakom får vi återkomma till senare, säger Eva Nordén på Trafikverket.

När arbetet med att lyfta tillbaka loken på rälsen kommer i gång är oklart, men framkomligheten på sträckan har inte påverkats av händelsen. Tågen kan komma till terminalen och lasta som vanligt.

– Olyckan har inte haft någon trafikpåverkan över huvud taget och när återställningsarbetet kommer att ske vet vi inte, säger Eva Nordén.

Mer läsning

Annons