Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Zytomierska tvingas lämna "Idol"

Annons


Det var 16-åriga Yazmina Simic som fick lämna tävlingen, men fredagsnattens stora snackis i "Idol"-världen var att programledaren för "Idol - eftersnack" i TV 400, Katrin Zytomierska, fick gå från sitt eget program efter sändningens slut.

Zytomierska, känd Stureplansprofil som driver den populära bloggen Fuck you right back på vimmelsajten Finest.se, anställdes av TV 4 för att vara en vass programledare som skulle ställa tuffa frågor till de utröstade deltagarna. Men efter att ha kallat en deltagare för "tjockis" och en annan för "lite väl bögig" växte kritiken från de tävlande.

Stormen mot Zytomierska blev än större under veckan när hon hamnade i ett medialt gräl med författaren och "Kvällsöppet"-bisittaren Marcus Birro. På fredagen publicerade Zytomierska ett blogginlägg där hon skrev att Birro "uttryckt sitt missnöje mot judar", något som fick Birro att överväga en polisanmälan om förtal. Inlägget plockades senare bort, men skadan var redan skedd.
Timeout eller sparkad?

TV 400:s programchef Christer Andersson ville efter fredagssändningen kalla faktumet att Zytomierska får gå för en "timeout". På lördagseftermiddagen skrev Katrin Zytomierska själv i sin "Idol"-blogg hos TV 4 att hon inte fått sparken, men att allt runtomkring henne just nu var ett kaos. "Men som läget är just nu så har jag inte fått sparken. Nåt som jag däremot ska göra i dag är att ta en timeout. Vi hörs snart." Aftonbladet hänvisade dock på lördagen till "initierade källor" som sade att Zytomierska redan har sparkats från programmet.
Yazmina åkte ut

Yazmina Simic, 16 år och från Växjö, fick respass från "Idol"-tävlingen efter att ha sjungit Britney Spears "I was born to make you happy". Jurymedlemmen Andreas Carlsson, som skrivit Spearslåten, tyckte efteråt att hennes framträdande var "banalt".

Mer läsning

Annons