Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Zytomierska tvingas lämna "Idol"

Annons


Det var 16-åriga Yazmina Simic som fick lämna tävlingen, men fredagsnattens stora snackis i "Idol"-världen var att programledaren för "Idol - eftersnack" i TV 400, Katrin Zytomierska, fick sparken efter sändningens slut.

Zytomierska, som är en känd Stureplansprofil och driver den populära bloggen Fuck you right back på vimmelsajten Finest.se, anställdes av TV 4 för att vara en vass programledare som skulle ställa de tuffa frågorna till de utröstade deltagarna. Men efter att ha kallat en deltagare för "tjockis" och en annan för "lite väl bögig" växte kritiken från de tävlande.

Den direkta orsaken till avskedandet, som TV 4 i Aftonbladet och Expressen själva vill kalla "en timeout", var dock att hon i veckan hamnat i medialt gräl med författaren och "Kvällsöppet"-bisittaren Marcus Birro. På fredagen publicerade Zytomierska ett inlägg i sin blogg där hon skrev att Birro "uttryckt sitt missnöje mot judar", något som fick Birro att överväga en polisanmälan om förtal. Inlägget plockades senare bort, men skadan var redan skedd.

Vid lunchtid på lördagen hade Zytomierska ännu inte skrivit om fredagskvällens händelser på sin blogg.

Yazmina Simic, 16 år och från Växjö, fick respass från "Idol"-tävlingen efter att ha sjungit Britney Spears "I was born to make you happy". Jurymedlemmen Andreas Carlsson, som skrivit Spearslåten, tyckte efteråt att hennes framträdande var "banalt".

Mer läsning

Annons