Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Zytomierska får fortsätta med "Idol"

Annons


Katrin Zytomierska får fortsätta att leda "Idol - eftersnack" på fredag. Det beskedet har nu den kontroversiella programledaren fått av TV 4.

Bloggdrottningen orsakade skandalrubriker direkt när hon börjat leda "Idol - eftersnack" i TV 400 för ett par veckor sedan. Hon kallade den utröstade tävlingsdeltagaren Jesper Blomgren för "bögig" och hamnade sedan i ordkrig med författaren Marcus Birro, som hon anklagade för att ogilla judar. Hon tog senare tillbaka det uttalandet, men stormen blev för mycket för TV 4 som meddelade att Zytomierska tog en "time out". Sedan dess har kanalen suttit i möten för att besluta om hennes framtid i programmet.
TV 4 tar på sig ansvar

På onsdagen meddelade de att hon får fortsätta. TV 4 tar också på sig en del av ansvaret för det som inträffat.

-Det är klart att vi måste inse att vi inte riktigt informerat och coachat Katrin ordentligt. Det är ett ganska stort uppdrag att kliva in och leda ett program, säger TV 4:s programdirektör Åsa Sjöberg till TT Spektra.

-Det vi gjort under den här time outen är att resonera hur vi kan göra produktionen bättre. Vi har också på ett tydligare sätt klargjort för Katrin vilket ansvar uppdraget innebär. Men det tror jag att hon själv blivit varse under de här dagarna.
Birro fortsatt kritisk

En som dock är kritisk till TV 4:s beslut är Marcus Birro.

-Mellan mig och henne är det utagerat. Men TV 4:s beslut är jävligt olyckligt och det sänder ut märkliga signaler vad man tycker kanalen ska stå för. Hon gör flera grova övertramp på raken, men ändå får hon vara kvar, säger han till tidningen Resumé.

Åsa Sjöberg menar dock TV 4:s ansvar som arbetsgivare vägde in mest i beslutet.

-Vi kan inte försvara hennes övertramp, men det skulle se ganska illa ut om vi hade kickat ut en programledare.

-Vi måste ta ansvar för att en medarbetare kan göra fel och se till att rätta till det och coacha henne.
Annons