Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Zytomierska bad Birro om ursäkt

Annons


Det infekterade TV 4-bråket mellan "Idol - eftersnacks" programledare Katrin Zytomierska och författaren och "Kvällsöppet"-bisittaren Marcus Birro avslutades på lördagskvällen då Zytomierska förutsättningslöst bad Birro om ursäkt för att hon i sin blogg påstått att han ogillar judar.

"Jag har insett att jag gjort ett misstag. Ett jävligt stort sådant. Jag har anklagat en människa för att vara något som han inte är" skriver Zytomierska i sin egen blogg på vimmelsajten Finest.se. Hon har även ringt till Marcus Birro.

"Jag tar den utsträckta handen och godtar givetvis hennes ursäkt", skriver han i sin egen blogg. Han hade tidigare hotat att polisanmäla henne för förtal.

Framtiden för Katrin Zytomierska i "Idol - eftersnack" ser dock fortsatt mörk ut. TV 4 säger att ett beslut om hennes fortsatta programledarskap tas i början av veckan. Aftonbladet hänvisar dock på söndagen till källor som säger att saken redan är klar - Katrin Zytomierska kommer att få sparken.

Samtidigt får TV 4 skarp kritik för sitt agerande. Båda kvällstidningarna har i krönikor i helgen skrivit att kanalen betett sig smaklöst. "TV 4 anställde Katrin Zytomierska i egenskap av professionell nätmobbare. Sen övergav de henne. Katrin fick stå ensam i folkstormen och fick till slut gå som kanalens syndabock", skrev Maria Brander i lördagens Expressen. Fredrik Virtanen skrev i söndagens Aftonbladet att hon lämnats som ett lamm till slakt: "TV 4 ville ha det så. Ingen utbildning, ingen coaching, ingen hjälp. Bara nånting jävligt provocerande och billigt i den kommersiella underhållningens namn."

Mer läsning

Annons