Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Zucchini- och potatistarte

Perfekt till fördrink eller som förrätt eller lättlunch tillsammans med en sallad och lax eller kallskuret kött.

Annons

4 personer

Det här behöver du:

10 ark filodeg, 270 g

1 liten fänkål

1 zucchini, cirka 200 g

1 vitlöksklyfta

4 msk smör- & rapsolja

200 g Arlas färskost rucola pesto

2 potatisar, cirka 200 g

0,5 tsk salt

1 krm peppar

0,5 kruka basilika

Så här gör du:

Sätt ugnen på 200 grader. Strimla fänkålen tunt. Dela zucchini på längden och skär den i tunna skivor. Finhacka vitlöken. Stek grönsaker och lök i smör- & rapsolja. Lägg filodegsarken på en plåt med bakplåtspapper, pensla med smör- & rapsolja mellan varje ark. Rör färskosten mjuk och bred ut på det översta arket, lägg på grönsakerna. Skala och skiva potatisen mycket tunt, fördela den på grönsakerna. och pensla med lite smör- & rapsolja. Salta och peppra. Grädda i mitten av ugnen 25-30 minuter. Strö över basilika vid servering. Receptet kommer från Arla.