Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Zlatans nya hus i Jämtlandsfjällen

Zlatan Ibrahimovics stuga i Jämtlandsfjällen börjar att ta form. I veckan som gick lades taket på huset. Men än har inte stjärnan själv inspekterat sitt bygge.

När vi med helikoptern passerar Dan Olofssons anläggning vid Kälapannsjön i Offerdalsfjällen, på gränsen mellan Krokoms och Åre kommuner, är det fortfarande bra sikt, men vi kan se att dimman är tätare längre upp mot fjället. Vi cirkulerar runt ett tag med helikoptern för att se var vi kan hitta Zlatans nyuppförda hus och efter en stunds letande i den allt tätare dimman så dyker plötsligt ett hus upp på en av fjälltopparna. Där har en av Sveriges mest berömda personer byggt sin stuga, eller villa, som man snarare kan kalla bygget.

Zlatans hus i Offerdalsfjällen skulle egentligen redan ha varit färdigt, men krångel med byggnadslovshandlingarna har gjort att fotbollsstjärnan fått vänta på byggstarten. Tidigare i somras så göts plattan till villan och det tillhörande garaget och för 14 dagar sedan började man resa väggarna och nu är taket redan lagt.

Zlatans nybygge är på 127 kvadratmeter och garaget är på 49 kvadrat och LT kan i dag visa de första bilderna och illustrationerna både exteriört och interiört på byggnaderna. Det innebär att våra läsare får se det uppförda huset snabbare än Zlatan själv, eftersom han än inte varit på plats och inspekterat bygget.

Huset, som byggs i timmer, kommer färdigt från fabrik, med alla stockar och bräder färdigsågade. Det gör att det går extremt snabbt för de fem-sex anställda byggjobbarna som jobbar med huset. På taket har man redan fatt på pappen och på den ska det senare läggas ett torvtak. Den beräknade produktionskostnaden är på 2,2 miljoner kronor.

Ett problem man hade var att få vatten upp till huset, men sedan man borrat en brunn på 220 meter är vattenfrågan nu löst. Avloppet är en sluten tank och huset kommer att få elvärme.

Från huset har man en enorm utsikt över fjällvärlden och Zlatan kommer att kunna se både Bångtjärn och Kälapannsjön, där närmaste grannen, IT-miljardären Dan Olofsson har sin magnifika anläggning, där han bland annat har en egen golfbana.

Under onsdagen var inte utsikten mycket att skryta med då dimman låg tät över Zlatans bygge. Vi cirkulerade en stund runt platsen med helikoptern och landade sedan på en myr i närheten för att invänta bättre väder. Men när en timme hade gått och dimman inte ville lätta så var det bara att försöka ta så bra bilder som möjligt i diset.

– Det ser mer spännande ut med lite dimma på bilderna, tyckte piloten Ulf Grinde när jag plåtade. Nu är det bara att se om läsarna håller med.