Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Zlatans åttonde guldboll

Lotta Schelin blev historisk med sin fjärde diamantboll.

Men Zlatan är ännu mer dominant:

– Ju mer jag vinner, desto svårare gör man för den som försöker slå det här rekordet, sa han efter att ha fått sin åttonde guldboll.

Spelare, tränare, supportrar och journalister utanför Sverige talar för första gången om Zlatan Ibrahimovic som världens bäste just nu och en värdig vinnare av den internationella guldbollen (Ballon d'Or) när den delas ut i Zürich i början av januari nästa år.

Dit är han nominerad.

Först hade han årsprenumeration av den svenska Guldbollen att hämta vid måndagskvällens gala i Globen.

– Ett stort tack till laget, tränaren, hela staben och ledarna hemma i Paris och familjen den här gången. Helena brukar klaga på att jag inte tackar familjen... ett stort tack.

Ibrahimovic hade knappt hämtat sin sjunde boll så här dags i fjol när han omgående lade en solid grund till nästa. Ingen glömmer väl invigningen av Friends Arena. Roy Hodgsons England på besök. 49 967 på läktarna. Och så det här från Ibrahimovic:

+ Första målet på nya nationalarenan.

+ Första hattricket.

+ Första gången någon gör fyra mål på England.

Men mest av allt bländade finishen, cykelsparken i slutminuterna. Balans, teknik, styrka, vighet, sinnesnärvaro, instinkt. Allt i ett.

Målet prisades också på Fotbollsgalan som det vackraste. Då hade Ibrahimovic dessutom redan fått en kristallboll som årets anfallare.

Mer skulle komma – en åttonde guldboll:

– Det finns kanske en del som är trötta på att jag kommer upp och hämtar priset, men jag har en del kvar att ta hem, så vi ses nästa år. Stort tack, sade Zlatan som var både stolt och nervös.

– Man är lite nervös när man hör applåderna och går upp på scenen. Det går ett sus genom kroppen. Jag försöker ta stegen med stolthet, se till att man inte snubblar.

Lotta Schelin njöt också hon av sin fjärde Diamantboll:

– Känns fantastiskt. Man spelar fotboll så bra man kan, jag ser det som jag gjort något bra. Så sjukt häftigt att få det här priset, sade hon på presskonferensen.

– Jag har presterat under hela säsongen, från början till slut. Har haft en hög lägstanivå under hela säsongen.