Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Zlatan: Vi är två matcher från VM

Sverige vann med 2-1 mot Österrike efter Zlatan Ibrahimovics 46:e landslagsmål. Plötsligt ligger vägen till Brasilien öppen.

Annons

– Fantastisk känsla. Vi är ett steg närmare VM och i dag är vi i playoff, sade Ibrahimovic.

Det finns inte så många superlativer kvar att använda på den svenska landslagskaptenen.

Även i perioder där han inte får så mycket utrymme – första halvleken mot Österrike var en sådan – så blixtrar han då och då till.
Och den sista blixten, i matchen slutminuter, ordnade segern.
Inhopparen Kim Källströms långboll från mittlinjen nådde Zlatan, som sköt in bollen med vänstern i målvaktens bortre hörn.

– Vi är två matcher från VM. Vi har passerat kvalgruppen och är vidare i playoff. Fantastiskt bra, vi ligger under i halvtid och kommer in i omklädningsrummet och alla är besvikna. Sedan är vi en helt annan elva och lyckas vända. Stödet var magiskt, med en full arena. Det är magiskt, sade Ibrahimovic till Kanal 5.

I slutminuterna petade han bort bollen vid en österrikisk frispark, fick en varning och missar därmed matchen mot Tyskland på tisdag.
Han är dock tillbaka till playoffmatcherna i november.