Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Zetterström väljer Norge som nästa utmaning

Förre jämten Jörgen Zetterström har hittat ny klubb – i ett nytt land.

Han är klar för klassiska Vålerenga i Norge.

Osloklubben hette tidigare Vålerengen och spelar sedan länge i den högsta serien, Tippeligan. Vålerenga har vunnit Tippeligan fem gånger, senast 2005.

Zetterströms beslut att säga ja till den norska klubben kommer överraskande. Särskilt med tanke på att han var aktuell för flera svenska toppklubbar.

– Jag hade fem olika jobb att välja mellan, där två var mycket mer intressanta. Dels IFK Norrköping, dels Vålerenga, berättar Zetterström. Beslutet blev till sist väldigt svårt.

– Givetvis. Norrköping var också ett jättefint jobb, ett av de finaste du kan få i Sverige.

Skälet till att det ändå blev Vålerenga är den kittlande utmaningen.

– Jag har jobbat med talangutveckling i många år och det skulle vara roligt att göra något annorlunda innan vi flyttar hem.

Du menar flytta hem till Östersund?

– Ja, vi vi har två småbarn och vi vill att de ska växa upp hemma. Jag har flyttat runt i 20 år och nu känns det lagom att flytta hem.

Är det den lugnare miljön ni söker?

– Ja, att bo runt Stockholm känns inte perfekt. Hur det än är så är miljön runt Östersund bra och barnen är det viktigaste man har. Vi vill att de ska få en trygg tillvaro.

Innan det blir en återkomst till Östersund ska dock Jörgen Zetterström jobba minst ett år i Vålerenga. Redan i veckan ska familjen vara på plats i Oslo och sedan börjar anställningen som akademichef på ungdomssidan.

"Zäta" beskriver det nya jobbet som "jättebra", men annorlunda. Hans arbetsområde kommer att omfatta att utbilda både spelare och ledare.

Han får dessutom inget matchansvar utan ska helt inrikta sig på att träna och utveckla ungdomar och juniorer för att så många som möjligt ska bli redo för A-lagsspel.

Hur länge blir ni kvar i Norge?

– Vi tar ett år i taget. Det här är obruten mark för mig och vi vet inte vad som väntar oss. Det blir definitivt en kortare period. Frågan är dock vad Jörgen Zetterström ska pyssla med när han väl har knutit cirkeln och är tillbaka i Östersund?

– Jag vill fortfarande jobba med fotboll, men jag lär få göra avkall på en del.

Ett alternativ skulle kanske vara att ta del i ÖFK:s ungdomssatsning, men där är "Zäta" ganska kall.

– Jag har aldrig haft kontakt med dem. ÖFK har bäst resurser, men det är Ope, IFK och Frösön som har spelarna. Jag tror att alla fyra klubbar måste komma överens om något gemensamt, oavsett om det är en ungdomssatsning från 7 eller 16 års ålder.