Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ZARA LARSSON "1"

(Record Company Ten/Universal)

Jag vet inte var jag ska börja, för det är så mycket som imponerar med Zara Larsson. För det första att hon lyckats behålla fokus på sin karriär efter sin tidiga seger i "Talang", för det andra att hon skyndat så långsamt, för det tredje att hon verkar vara var en bra person och är så cool i sociala medier och för det fjärde, det viktigaste av allt... att hon är så otroligt bra.

Det är få förunnat att ha en så karaktäristisk röst. Precis som med Rihanna, som hon ständigt jämförs med, hör man direkt att det är Zara Larsson som sjunger. Hon har verkligen en otrolig stämma som hon kan använda i en rad olika skepnader.

Allra bäst är hon när hon sjunger pop. Jag inbillar mig att många i hennes närhet tycker till och vill att hon ska bli någon slags houseprinsessa à la Sia, men det är när hon sjunger rak och genomkommersiell supercatchy pop - den där magiska treminuterslåten som toppar listorna - som Zara är som bäst.

Rent objektivt finns det få på topplistorna, i Sverige eller utomlands, som gör det här bättre just nu.

Mikael Forsell/TT

mikael.forsell@tt.se