Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Zaida Larsson

Min livskamrat, Patricks mamma, Fridas farmor, född den 16 januari 1945, avled i ett hastigt sjukdomsförlopp den 11 mars.

Hon växte upp i Vålbacken. Hon fick sonen Patrick med Lars Björklund 1968. I sin ungdom bodde hon i Östersund och arbetade på ÖP samt som servitris. På 70-talet bodde hon i Göteborg där hon gick på Hushållsakademin. Hon arbetade som hushållslärare på Ester Mosessons gymnasium.

Längtan till Jämtland gjorde att hon flyttade tillbaka 1981 och arbetade som hushållslärare i Änge skola. 1982 köpte hon Brunflo Café och matservering som hon så småningom döpte om till Brunflo café och restaurang Kolmilan. I folkmun hette dock restaurangen och puben Zaidas. Hon vikarierade från och till som hushållslärare på Kastalskolan i Brunflo och tyckte det var roligt att få sina elever som kunder på puben när de fyllt 18 år. Hon var ung till sinnet och trivdes med ungdomar.

1985 köpte hon Norrgård, gamla läkarvillan i Brunflo, av kommunen och byggde om huvudbyggnaden till Lilla hotellet. Caféet och hotellet var hennes livsverk och hon arbetade hårt, för det mesta sju dagar i veckan, ända till den dag hon dog. Hon var hockeymorsa och skjutsade sonen till matcher och träning i Göteborg och Jämtland. På 80-talet var hon med på hockeyturné till Ryssland med ÖIK:s pojklag.

Hennes stora intresse, förutom matlagning, var att resa till varma länder och sola. Vi var på resor till Kreta, Kanarieöarna, Benidorm, Mallorca, Turkiet, Egypten och Brasilien.

Jag fick kontakt med Zaida när hon arbetade på Aspnäs restaurang den 26 december 1975. Vi förlovade oss på Menorca den 20 september 1985 men gifte oss aldrig.

Magnus Magnusson