Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Zacke

"Renhjärtat"

(Academy Of Fine Arts)

Bäst låt: "Torgny"

Betyg: 3 90-talet – detta lätt skamfilade och samtidigt ZTV-aktiga årtionde med obruten framtidstro är rätt bortglömt. Kanske är det därför det känns så speciellt och märkvärdigt fräscht när Norrbottens egen Zacke gör återbesök bland Jugoslavienkrig, skolminister Göran Persson och "We shall overcome" i "Torgny" på nya plattan. Oemotståndligt dissekerar han sin egen ungdom och reder ut varför det blev som det blev. Fascinerande och träffsäkert och en lektion i hur politisk rap och stenhårt sväng inte behöver vara motsatser.

Den, och "Minicall" med Timbuktu, är den bästa låten på albumet där Zacke annars mest gräver där han står. Tillsammans med Mördar-Anders från Movits har Zacke skapat ett lekfullt smånätt retrosound som kontrasterar fint mot de hårda budskapen som han har att komma med.