Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Yxattacken var uppgörelse i undre världen

Yxmännen skulle hämnas gamla oförrätter. Därför trängde de sig in och misshandlade en 22-årig man i Ånge i helgen. Åklagaren betecknar händelsen som en uppgörelse i den undre världen.

Annons

Det verkar allstå ha varit en konflikt inom kriminella kretsar som föregått händelsen där tre beväpnade män natten mot lördag bröt sig in i en villa i Ånge och misshandlade en 22-årig man.

De tre inkräktarna, som är hemmahörande i Bräcke och Ånge, hade bland annat med sig yxor och knivar som de hotade 22-åringen med. Offret fick också ta emot slag med tillhyggena och de tre inkräktarna vandaliserade hans hem.

Efter misshandeln tvingades 22-åringen följa med till en bankomat där de tre försökte pressa honom på pengar.

Efter det släpptes 22-åringen och Jämtlandspolisen kunde senare under helgen gripa de tre männen längs E 14 strax utanför Bräcke. Ett par dygn efter händelsen har åklagare Jan L Söderqvist bildat sig en någorlunda uppfattning om vad som inträffat. På grund av sekretess kan han inte gå in på detaljer i händelseförloppet men konstaterar:

– Det har handlat om en hämnd för gamla saker och vi snackar inte vanliga hyggliga Svenssons här.

Jan L Söderqvist berättar att offret och gärningsmännen har haft att göra med varandra tidigare. Han säger också att de brottsmisstankar som kom fram på söndagen var överdrivna.

– Misshandeln har inte varit grov och det kan inte bli fråga om människorov utan snarare olaga frihetsberövande.

Åklagare Söderqvist berättar att offret blev hotat till livet då någon i gänget ska ha sagt: Kopplar du in polisen så tar vi livet av dig.

En av de gripna männen släpptes under gårdagen eftersom bara förekommit i utkanten av de brott som kan ha begåtts.

Mer läsning

Annons