Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Yuppisar på läger med OS-medaljör

Förre landslagsskidåkaren Mats Larsson håller sitt första Vasaloppsläger under helgen. Tidigt fredag morgon står deltagarna i snålblåsten uppe på Kullstaberget.

– Kan jag få skidåkaren att glida en decimeter längre för varje stavtag är mycket vunnet, säger han.

OS-medaljören och förre landslagsskidåkaren Mats Larsson driver friluftsområdet vid Kullstabacken i Hammarstrand tillsammans med Stefan Thomson. De har många planer hur de ska kunna utveckla området både vinter- och sommartid. I fredags startade det första Vasaloppslägret med teknikträning, vallatips och allt annat som är bra att kunna inför ett Vasalopp.

– Bland annat kommer Hans-Christer Holmberg hit, han är en stor bidragande orsak till Sveriges alla skidframgångar genom åren och vet allt om skidåkning, säger Mats Larsson.

Mats Larsson själv håller i teknikbiten och själva träningen. Och först ut, lite som en försöksgrupp, är skidklubben Yuppie Ski Club från Stockholm. Det är ett elva man stort gäng som alla ska åka Vasaloppet. Men det är inte första gången de kommer att åka loppet .

– Jag har åkt Vasaloppet tre gånger, den snabbaste tiden gick på fyra timmar och femtiotvå minuter, men jag vill få bättre teknik för att kunna spara tid i spåret, säger Öystein Engebretsen.

Skidspåren ligger högst upp på Kullstabacken och vägen dit är så brant att bilarna knappt kom upp. Till eftermiddagspasset kommer de att åka i elljusspåret längre ned och på kvällen är det information och föreläsning.

Innan Vasaloppets start kommer Mats Larsson att hålla ett träningsläger till, som det ser ut nu kommer det att ligga första helgen i februari.

– Då kommer förmodligen deltagare från trakten också, säger Mats Larsson.