Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ytterligare en häktad i knarkhärvan

En fjärde person med koppling till narkotikaligan häktades under onsdagen. Det innebär att fyra personer nu sitter inlåsta för att ha varit delaktiga i den storskaliga cannabisodlingen.

Annons

I går kunde LT berätta att polisen i Jämtland och Dalarna har sprängt en liga som odlat stora mängder cannabis. Odlingen har dels skett på en okänd adress i Västjämtland och dels i en före detta militärbunker i utkanterna av Grängesberg i Dalarna.

Under onsdagen häktades ytterligare en man misstänkt för grovt narkotikabrott med koppling till den sprängda ligan. Det innebär att totalt fyra personer nu sitter häktade i väntan på en kommande rättegång.

Det har också visat sig att den före detta militärbunkern i Grängesberg redan tidigare har använts som tillhåll för narkotikatillverkning. Det var i april 2012 som polisen gjorde en razzia mot lokalen och i samband med det grep tre misstänkta personer.

Narkotikaodlarna dömdes den gången till fängelsestraff på mellan 3 och 18 månader. Även om det stod klar att lokalen hade gjorts i ordning för att odla större mängder narkotika så räckte bevisningen bara för att åtala männen för framställning av mindre mängder hasch. Det skrev Nya Ludvika tidning när domen föll.