Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ytterligare en häktad i knarkhärvan

En fjärde person med koppling till narkotikaligan häktades under onsdagen. Det innebär att fyra personer nu sitter inlåsta för att ha varit delaktiga i den storskaliga cannabisodlingen.

I går kunde LT berätta att polisen i Jämtland och Dalarna har sprängt en liga som odlat stora mängder cannabis. Odlingen har dels skett på en okänd adress i Västjämtland och dels i en före detta militärbunker i utkanterna av Grängesberg i Dalarna.

Under onsdagen häktades ytterligare en man misstänkt för grovt narkotikabrott med koppling till den sprängda ligan. Det innebär att totalt fyra personer nu sitter häktade i väntan på en kommande rättegång.

Det har också visat sig att den före detta militärbunkern i Grängesberg redan tidigare har använts som tillhåll för narkotikatillverkning. Det var i april 2012 som polisen gjorde en razzia mot lokalen och i samband med det grep tre misstänkta personer.

Narkotikaodlarna dömdes den gången till fängelsestraff på mellan 3 och 18 månader. Även om det stod klar att lokalen hade gjorts i ordning för att odla större mängder narkotika så räckte bevisningen bara för att åtala männen för framställning av mindre mängder hasch. Det skrev Nya Ludvika tidning när domen föll.