Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ytterhogdals storseger räckte inte

Trots seger i sista omgången med 4–0 mot Tandsbyn tappade Ytterhogdal till Frösön i division fyras toppstrid.

– Vi gjorde vad vi skulle och vann. Men all heder åt Frösön som varit med i toppen hela tiden och gjorde de mål som krävdes, säger Ben Smith

Förutsättningarna inför lördagen var glasklara. Ytterhogdal ledde serien på bättre målskillnad före Frösön. Så länge man vann och inte hade mer än två måls sämre målskillnad än Frösön så var seriesegern klar.

Ytterhogdal inledde första halvlek lite sömnigt. Målkungen Troy Pennycooke-Morgan som varit lite småskadad startade på bänken. Tandsbyn – som bara hade äran att spela för – bjöd bra motstånd. Ytterhogdal kunde ändå gå till halvtidsvila med ledning 1–0 i halvlek efter mål av Vitalii Rudii. Samtidigt ledde Frösön "bara" med 3-2 i matchen mot Ope på Torvallen.

I andra halvlek tryckte Ytterhogdal ner gaspedalen. Ett snabbt mål från Rudii ökade på ledningen till 2-0. Det följdes av en 3-0 från matchens gigant Ross Gardner som bjöd på en riktig delikatess. Ett distanskott från strax utanför straffområdet som satt i bortre krysset.

När David Larsson stänkte in 4-0 några minuter senare så kändes seriesegern säker. Men samtidigt kom rapporter om att Frösön gått upp till 7-2 mot Ope och gått om i serietoppen.

Ytterhogdals tränare Ben Smith slängde in Troy Pennycooke-Morgan för att försöka få in ytterligare mål och Ytterhogdal pressade hårt mot Tandsbyns mål där rutinerade målvakten Mats Bruno Jansson helt plötsligt började storspela.

Är det någon som Frösön borde bjuda på en finmiddag är det Jansson som i slutminuternas stoppade Ytterhogdal från att peta in flera mål. Bland annat stod han för en mirakulös fotparad på mållinjen och såg till att slutresultatet blev 4-0 till Ytterhogdal samtidigt som Frösön ökade på till slutresultatet 9–2.

Efter matchen var tränaren Ben Smith självklart besviken över den missade seriesegern.

– Vi gjorde vad vi skulle och vann. Men all heder åt Frösön som varit med i toppen hela tiden och gjorde de mål som krävdes. Det här är första gången som jag vunnit med 4–0 och varit besviken efter matchen, säger han.

Nu väntar ett tre matcher långt kval. Fyra lag gör upp om en plats i division tre.

– Jag gillar våra chanser. Vi spelar bra just nu. Nu gäller det att samla ihop oss, säger Ben Smith.

Spelaren Ross Gardner var också besviken.

– Vi kan inte göra mer än att vinna i dag och det gjorde vi. Men Frösön gjorde fantastiskt bra och gjorde ännu mer mål, säger Gardner.

Matchfakta: 

Tandsbyn-Ytterhogdal 0–4
Mål Ytterhogdal: Vitalii Rudii 2, Ross Gardner, David Larsson