Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ytterhogdals PRO

Annons

Ytterhogdals PRO höll årsmöte lördagen den 6 mars på församlingshemmet i Ytterhogdal. Ordförande Gerd Jonsson öppnade mötet och hälsade medlemmar samt gästerna Axel Thunell från ABF och musikanterna Roland Qvick och Åke Persson från Ånge varmt välkomna.

Axel Thunell valdes att leda årsmötet. Verksamhetsberättelsen samt bokslut med resultat- och balansräkning föredrogs och fick mötets godkännande och styrelsen beviljades ansvarsfrihet för det gångna året 2009. Inga nyval inom styrelsen och inte heller några större förändringar blev det i tilldelade uppdrag.

Axel Thunell berättade att den dokumentär om Hogdals näringsliv under 1900-talet, som föreningen med ABF:s stöd jobbat med i studiecirkeln är klar att färdigställas och tryckas. Därmed var dagens mötesförhandlingar, med Axels hjälp, snabbt avklarade.

Så till avdelning motion. Priser hade lottats på inlämnade motionskort, och dagens prisutdelare var Gunny Hansson. Med rätt stuk på OS-mössan fick hon hänga ”medaljerna” runt halsen på Gunnar Åsén, Unnie Aurusell och Gerd Jonsson. 2009 års suveräna vinnare i Parboule - Märta Berglund och Gösta ”Pjatten” Johansson - hade redan fått sina priser i samband med föreningens Lilla julaftonsfirande i december.

Så var det dags att ta plats vid de i gult och blått dukade middagsborden. Det bjöds på en verkligt god middag och som pricken över i - hembakade tårtor till kaffet. Kockar för dagen Siv, Unnie, Svea och Gerd. Roland Qvick och Åke Persson hade spelat på sina dragspel innan mötet började. Under middagen berättade Roland - bördig från Överhogdal - många dråpliga historier från sin tid som musiker i dansbandet Excellent. Sedan blev det mer musik och sång av Åke och Roland, en mycket trevlig och underhållande stund av de två. En lottring var snabbt slutsåld och vinsterna fördelade.

Buketter med vårtulpaner överlämnades av ordföranden till Axel Thunell och de båda musikerna, varpå det var dags för avslutning av en trivsam dag. Än finns det risk för snöskottning, men visst är det vår?