Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ytterhogdals församling

Annons

Träffs & trivs är den onsdagsträff i månaden som har samlat ett troget antal besökare i årtionden och som många av oss minns som "Hogdals kyrkliga syförening".

Någonstans, mellan 1984 och 1988, under kyrkoherde Frans Lundins tid här i församlingen, döptes föreningen om till Träffs & Trivs. Handarbete var nu inget "måste" längre, utan träffarna tog en lite annan form.

Under alla år har vår kantor Sven-Leo Pålsson varit med och är fortfarande med här i dag, onsdagen den 30 november 2013.

Vår nuvarande kyrkoherde, Per Ingmar Persson, har under de 16 år han tjänstgjort här, varit med vid varje träff, med något undantag. De senaste åren har han arrangerat årets höjdpunkt, kyrkresan, oftast på försommaren.

Vi har under årens lopp åkt åtskilliga varv i en radie på en dagsresas avstånd från Ytterhogdal, resor som varit mycket uppskattade.

Den här dagen är Per Ingmars sista träff inom tjänsten här och sedan flyttar han i årsskiftet till sin hemtrakt Torpshammar. Till vår lättnad har han lovat komma som vikarie vid behov.

Vår maratonkantor, Sven-Leo, har på allvar beslutat sig för att bli pensionär (81 år) från och med årsslutet, men det är ingen lång väg från Flor till kyrkan.

De har båda under åren bidragit till att man verkligen har trivts och naturligtvis gäller det alla som jobbat och som fortfarande gör det.

Per Ingmars stora musikintresse och som hängiven Elvisfan, har gett oss minnen vi inte kommer att glömma.

Den här träffen avslutades, efter sedvanligt lottköp och gott kaffe, med att Sven-Leo och Per Ingmar avtackades med en blomma och en present från samtliga i Träffs & Trivs-gänget.

På plats också, som alltid, våra två verkliga veteraner, Rut Halvars-son, 95 år, och Margit Andersson, 92 år.

Gunnel Jansson