Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ytterhogdal vill skrälla i DM-finalen

Ytterhogdal jagar en skräll när laget möter IFK Östersund i onsdagens lilla DM-final.
– Vi ska försöka ge dem en match, säger Magnus Elmqvist i Ytterhogdal.

Efter 4–0-segern mot Brunflo i semifinalen, bör Hogdal ha en viss chans att skaka division 2-laget.

– Vi vann mot Brunflo och spöade även Frösön ganska rejält (6–2). Nu ska vi se var vi står, säger Elmqvist, som är sektionsledamot.

Seriestarten med idel segrar i division 4 har i alla fall gett råg i ryggen. Laget verkar minst lika bra som i fjol.

– Vi är mycket nöjda med säsongsstarten. Totalt sett tror jag också att vi som lag är mycket starkare än i fjol. På papperet känns det som att vi är ett division 3-lag redan nu.

Klubbens beslut att ta hit de utländska spelarna tidigare än i fjol har gjort att laget hittat gaspedalen från start. Dessutom har tränaren Ben Smith breddat truppen med ett antal spelare.

Brian Wake, Johan Pihlström samt engelsmännen Josh Wright och Dan Griffiths har både breddat och spetsat årets Ytterhogdal.

– Vi hörde rykten att Junsele skulle dra sig ur division 3 och eventuellt även Brunflo och ville därför vara förberedda om vi skulle få erbjudande att ta någon av deras platser.

Har ni över huvud taget varit så starkt förberett för en division 4-säsong som i år?

– Nej, vi är mycket starkare än tidigare. Vi har även fyllt på runt laget och har nu en stor bredd på ledarsidan. Ekonomiskt är det också bättre än tidigare. Det känns som en pånyttfödelse av hela klubben.

Är det någon speciell person som har gett er den här kicken?

– Nej, det är ett allmänt nytänkande. Dessutom är Ben (Smith) en otrolig energikick.

Vinnaren får spela i Svenska Cupen i höst och samtidigt möta Östersunds FK i den stora DM-finalen i höst. IFK Östersund vill mycket gärna bli det laget.

– Det är en viktig match för oss. Ytterhogdal kan säkert störa oss, men vi ser oss som favorit eftersom det skiljer två divisioner, säger tränaren Adam Mattiasson.

IFK saknar sju-åtta spelare, däribland Martin Hedberg (ryggskadad) och Robin Fryklund (fotproblem), men det ska inte störa.

– Vi har en stor och stark trupp och vi tror på vår förmåga, avslutar Mattiasson.