Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ytterhogdal jagar revansch

Ifjol vann Ytterhogdal tre av fyra matcher i den avslutande kvalserien, men missade ändå avancemang, Friska/Viljor blev för svåra. Nu ska revanschen komma och helst redan i dubbelmötet mot Alnö.

Det handlar om kvalspel mot fotbollens division tre och Ytterhogdal börjar på bortaplan.

– Vi har scoutat dem, men de har å andra sidan läst in sig på oss, så det är hugget som stucket, säger Ytterhogdals ordförande Börje Larsson inför det spännande dubbelmötet.

Annars är Ytterhogdal nog knappa favoriter efter att ha gått fram som en slåttermaskin i J/H-fyran med tjugo raka segrar.

– Men nu är det nya villkor som gäller och vi mötte Alnö i en träningsmatch i våras och då blev det 1-1, varnar Börje Larsson.

I kvalspelet mot fotbollens division tre går vinnaren i dubbelmötet Alnö–Ytterhogdal upp direkt. Förloraren får en andra chans i en enkelserie mot tre andra motståndare varav Brunflo kan bli ett av lagen.

– Vi hoppas slippa den där serien. Vi var där ifjol och vann tre matcher av fyra, men gick ändå inte upp efter att vi förlorat mot Friska/Viljor på bortaplan, minns Börje Larsson.

Nu har Ytterhogdal spelat sig samman ytterligare en säsong med ungefär samma manskap. Det borde gynna laget från Härjedalen, som hemma på Svedjevallen är minst sagt svårbemästrade.

En av lagets främsta målgörare med sexton fullträffar, Vitalii Rudii är avstängd och Iurii Syvoborodko borta på grund av personliga skäl. I övrigt är truppen intakt och alla friska.

– Vi har ingenting att klaga över när det gäller manskapets fysiska status. Alla har tränat på bra och vi är väl förberedda. Nu gäller att hålla i försvarsarbetet och helst göra något mål framåt på bortaplan. Det här blir spännande, säger Börje Larsson.