Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ytligt om sexköpslagen i Almedalen

Efter att några gånger ha lyssnat på debatterna från Almedalen måste man ställa sig frågan om huvuddelen av debattdeltagarna - politikerna, journalistena, "artisterna" och delar av etablissemanget är ett negativt urval ur folket?

 De är jagfixerade, ytliga, omogna, okunniga, egotrippade men framförallt inte seriösa och ärliga.

En fråga som diskuterades var om "sexköpslagen" var bra eller dålig eller om den skulle tas bort. Några av de ytligaste kommentarerna kom från artisten Alexander Bard, centerpartisten Federley och en kvinnlig folkpartistisk riksdagsledamot som ville avskaffa lagen.

Alla tre var rörande eniga om att sexualiteten var var och ens ensak. Ja det kan jag också hålla med om. Om vi lever i en idealvärld. Nu är det inte så enkelt. De kvinnor som säljer sin kropp lever oftast på samhällets botten. Sprit, knark, hallickar och misär är deras vardag. De har ingen frihet att välja. Detta förbigick de som ville upphäva sexköpslagen. Som vanligt när företrädare för etablissemanget och de priviligierade skall tala om de människor som befinner sig längst ned är de helt omedvetna om verkligheten för dessa människor.

Olle Ljungbeck

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel