Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ystad starkast i derby

Annons
IFK Ystad drog längsta strået i elitseriehandbollens Skånederby hemma mot H 43 men segern blev knapp, 24–23. Och avgörandet blev dramatiskt. Slutsignalen hade ljudit men Ystad hade tilldömts ett frikast, som Anders Jacobson förvaltade till mål.

Matchen var jämn från start till sista kastet, inget lag ledde någonsin med mer än två bollar, och resultattavlan i halvtid visade 12–11. Främsta målskyttar i hemmalaget var Fahrudin Zaimovic, Jonas Busk och Niclas Ekberg med fyra mål var och i H 43 var Tomas Axnér målfarligast med sju fullträffar.

Kvällens andra match var också jämn – till en början. Skövde ledde i pausen med 11–9, en ledning Tumba mycket väl hade kunnat knappa in, men orken tröt. Matchen slutade 31–21 till Skövde, mycket tack vare Magnus Järlströms elva mål.

Inför måndagens matcher huserade samtliga fyra lag på nedre delen av tabellen, men Skövde tog i och med segern klivet upp på sjätte plats. För H 43 ser det dock fortsatt tungt ut. Det tippade topplaget har bara två segrar på de inledande fem matcherna.

Mer läsning

Annons