Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Yrjö Hulkki

Skogshuggaren Yrjö Hulkki, Strömsund, har lämnat oss, 72 år gammal.

Yrjö föddes 1938 i Lehtimäki, Finland och växte upp tillsammans med mor, far och tre syskon.

Modern och fadern hade en liten cafeteria och bageri i byn, men efter krigsåren flyttade familjen först till Gamla Vasa och efter ett par år vidare till Keuruu, mellersta Finland, där Yrjö gick i skola. Efter skolåren jobbade han ett par år i skogen som 16-17-åring och efter värnplikten fick han arbete på bensinmacken i byn, där han trivdes mycket bra och var omtyckt båda av sin chef som av alla kunder - en öppen och glad ung man som han var.

När han flyttade till Sverige 1969 tillbringade han första åren som skogsarbetare i Skärvången och Föllinge. I början av 70-talet träffade han kärleken i Ulriksfors och de fick tillsammans en dotter 1975.

Yrjö levde sedan ensam från början av 80-talet och ägnade sig helt åt sitt arbete. Han var huggare både åt Norrskog, Hällefors transporter och de sista arbetsåren åt privata skogsägare, med vilket han även fortsatte efter pensionen.

Yrjö hade en otrolig yrkeskunnighet som kommer att finnas länge i minnet hos dem som mötte honom. Som person var han ärlig och rak och mycket intresserad av omvärlden, politik och av sport och spel.

Men även ett lejon måste somna in och efter lång tids svår sjukdom har han äntligen fått lugn och frid. Yrjö sörjs närmast av dottern och hennes familj, samt övrig släkt och vänner.

Dottern Camilla