Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Yranmaten höll godkänd standard

Alla serveringsställen höll godkänd standard under Storsjöyran, såväl köks- och serveringsanläggningar som snabbmatsställen.

– Det var inget ställe som vi funderade på att stänga, säger Cecilia Persson, hälsoskyddsinspektör på Östersunds kommun.

De inspektörer från kommunen som har kontrollerat serveringsställen under Yran fann att de allra flesta serveringsställen skötte sig bra eller till och med suveränt. Inga större brister i livsmedelshanteringen upptäcktes.

– Några har haft lite problem med ordningen, men det är sådant som har kunnat åtgärdas direkt, säger Cecilia Persson.

LT berättade i förra veckan om att det har införts ett nytt system för kontroller av livsmedel. Serveringsställen får nu starta sin verksamhet utan att ha blivit kontrollerade i förväg. Det innebär att hälsoskyddsinspektörerna, som i fjol la ner 150 timmar på kontroller redan innan Yran hade startat, kan lägga mer tid på att göra inspektioner under tiden serveringsställena är i drift. Det innebär också att de har haft tid att besöka alla snabbmatsställen.