Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Youth in revolt

Bio Regina

Originaltitel: Youth in revolt

Genre: Drama/Komedi

Premiär: 28 maj 2010

Med: Michael Cera, Portia Doubleday, Zach Galifianakis, Steve Buscemi med flera

Regi: Miguel Arteta

Speltid: 1 tim 29 min

Censur: Från 7 år

Tonårskillen Nick Twisp (spelad av Michael Cera från "Juno") är en intellektuell nörd. När hans mammas sunkiga och allmänt odrägliga kille riskerar att bli nedslagen av ett gäng sjöman drar familjen bort från stan och på husvagnssemester.

Där träffar Nick jämnåriga Sheeni (Portia Doubleday). Hon är allt han någonsin drömt om, hon gillar Frank Sinatra, svåra författare och är en ohämmad frankofil. Problemet är att hon är upptagen. För att vinna Sheenis kärlek skapar Nick sitt onda alter ego François Dillinger. Efter det tar hans liv chockerande och katastrofala vändningar. "Youth in revolt" bygger på den första romanen i C D Paynes hajpade ungdomsserie "Youth in revolt: The journals of Nick Twisp" från 1993. Det är en finurlig romantisk komedi med starka rollprestationer, främst av Michael Cera, som spelar både tönt (Nick) och cigarettrökande bad boy (François) med bravur. Steve Buscemi glänser också som Nick Twisps pappa. "Youth in revolt" är en fin och rolig liten historia, men ibland blir de tonåriga karaktärerna för enerverande och lillgamla, samtidigt som de ibland är för snuskfixerade och barnsliga. Det är en härligt skruvad historia som skulle kunna vara så mycket bättre - om den inte känts så tillkämpat alternativ.