Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Yogapass i det fria anpassat till väderläge

Ett lite annorlunda yogapass kan det bli när det är yoga utomhus som gäller. Passet anpassas till temperatur och myggtillgång.

Varje onsdag kväll, från midsommar till och med mitten av augusti, håller Yogaskolan i Östersund, yogapass i det fria i Badhusparken.

Det brukar vara ett trettiotal deltagare med. Det är det den här gången också.

– Det är första sommaren vi gör detta, tidigare har vi gjort det någon gång i samband med Storsjöyran. Det har varit ett stort intresse så det här kommer vi nog att göra om, säger Karina Frej, som driver Yogaskolan.

Det är flera yogainstruktörer med under utomhuspassen eftersom att gruppen också oftast är större än annars.

– Då kan vi gå runt bland deltagarna och hjälpa till, säger Karina Frej.

Lite skillnad är det i jämförelse att hålla till inomhus.

– Det går ju till exempel inte att ligga stilla och göra avslappningsövningar om det är mycket mygg. Och är det svalt ute gör vi mer fysiskt ansträngande övningar för att hålla värmen, säger Karina Frej.

Sandra Forss är en av deltagarna. Hon har tränat yoga under vårterminen, men det går att vara med även som oerfaren nybörjare.

– Jag testade yoga en gång tidigare men då fastnade jag inte för det. Det har jag gjort nu. Jag känner att jag blivit fysiskt starkare och mer psykiskt balanserad, jag har också lärt mig att kontrollera andningen, säger Sandra Forss.

Passet börjar med att deltagarna ska känna sina andetag och ta långa djupa sådana. Sedan går de över till stående balansövningar. Den ena foten placeras mot det andra benet i knähöjd.

Utomhusyogan håller på i cirka en timme.