Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Yngve Larsson

/

Yngve Larsson avled den 26 augusti efter en tids sjukdom i en ålder av 82 år.

Annons

Han var född i Säversta, Bollnäs. Yngve var en lovande juniormålvakt i Bollnäsgiffarna samtidigt med Gösta Snoddas Nordgren. Som grabb var Yngve tidigt intresserad av affärer och köpte klockor på postorder, som han sålde vidare med viss avans.

Efter avslutad realskola tog han tjänst i handelsflottan för att se sig om i världen och när han lämnade denna tjänstgöring bosatte han sig i Stockholm. Där träffade han sin blivande maka Kerstin. Under många år arbetade Yngve som instruktör vid Elektro Helios, därefter blev han resande försäljare då affärsintresset tog över.

Efter att under några år arbetat i sin farbrors firma i Gävle, startade han tillsammans med makan Kerstin 1960 firma Fyndet i Östersund på Postgränd. Sedermera expanderade verksamheten, som flyttade till större lokaler vid Stortorget (nuvarande Fiskeservice).

Yngve hade mycket humor och var alltid snabb i repliken. Många kunder drog säkert på smilbanden när han annonserade att Fyndet sålde vattenskadade fiskedrag. 1983 såldes rörelsen, eftersom en alltmer krånglande rygg lade hinder i vägen för fortsatt verksamhet. Yngve Larsson var en passionerad och kunnig flugfiskare och det intresset fick Yngve utöva i stor utsträckning då han och makan flyttade från Östersund till Nybo i Nälden. Andra intressen som Yngve hade var konst och musik. Den förening han var aktiv i var Flottans Män. Yngves positiva läggning och charmerande sätt smittade av sig på omgivningen och han var en god förebild för hur ett rikt liv kan levas.

Yngve sörjs närmast av sonen Roger med familj samt övrig släkt och vänner.

Mer läsning

Annons