Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Yngve Danielsson

Yngve Danielsson har avlidit i en ålder av 79 år.

Han föddes i Strömsund och flyttade som ung med föräldrar och syskon till Gäddede. 1954 gifte han sig med Rigmor. De fick fyra barn, Mona, Reidar, Annika och Marie.

Yngve blev politiskt intresserad vid tidig ålder och hela hans liv har varit präglat av detta. Hans hjärta tillhörde Socialdemokraterna. Hans engagemang innebar att han fick många fackliga och politiska uppdrag i bland annat SSU, Unga Örnar och som ordförande i Ängebygdens S-förening och i Krokoms arbetarekommun.

Genom sina arbeten som maskinist flyttade han med hela familjen till Torpshammar, olika platser i Frostviken samt till Åtvidaberg. 1974 gick flyttlasset tillbaka till Jämtland och Offerdal. Han arbetade på Oldens kraftstation fram till sin pensionering.

Flygintresset har funnits i hela hans liv. Vi minns hans modellbyggande med kärlek. Han tillhörde Jämtlands flyghistoriska förening och många är de arbetstimmar han lagt ner på flygmuseet i Ope. Pappa såg alltid till att ha tid för oss barn och så småningom även för barnbarnen. Han lärde oss att värdesätta friluftsliv året runt. Han var också noga med att vi skulle uppskatta litteratur och bildning. Solidaritet och rättvisa var också något som pappa tyckte var viktig kunskap. Pappa var för oss barn en trygg och tålmodig man som lärde oss hur viktigt det är att göra egna medvetna val och sedan ha modet att stå för dem.

Vi är glada att han fick göra sin drömresa till Hawaii tillsammans med Reidar 2007.

Vi kommer alltid att minnas Yngves värme, stora humor och den ständiga glimten i ögat.

Han fattas oss!

Familjen genom barnen