Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

YIK:s planer på innehall tar form

Planerna på en inomhushall i Ytterhogdal tar allt fastare form.
– Jag är optimistisk. I slutet av november kommer ett kommunbeslut, säger Leif Nilsson, ordförande i Ytterhogdal.

Annons
Ytterhogdals IK har två stora bollar i luften. Dels hallprojektet, dels arbetet med att sy ihop ett lag utan brasilianare. Leif Nilsson och Ytterhogdal jobbar för att kunna plocka ned båda bollarna på ett smidigt sätt. Om hallen säger Nilsson så här.
– Vi har tagit fram ett underlag, träffat kommunledningen och tittat på ägandeförhållanden. Vi är överens om strukturen. Det känns att det går åt rätt håll. Nu ska vi söka pengar till en förstudie.
Totalkostnad för hallen beräknas till 20 miljoner kronor. Förhoppningen är att hälften av summan ska komma från ett EU-bidrag, medan andra halvan ska tas fram genom Härjedalens kommun och YIK själv.
– Jag är optimistisk. Det är ett så pass stort projekt. Det kommer att gynna alla, hela bygden. Och en hall är ett måste om vi ska fortsätta.
Hallen ska mäta 70x40 meter. Ett industrihus i samhället har identifierats som det idealiska objektet. Den stora utmaningen blir att kunna höja taket från dagens fyra meter till sju-åtta meter.
Här är Leif Nilssons tankar när det gäller det sportsliga.
– Vi funderar absolut inte på att lämna ifrån oss division 3-platsen. Går det inte att bygga ett lag med brassar får vi göra det på ett annat sätt. Vi har inte diskuterat vilka nationaliteter som kan bli aktuella.
Det brådskar dock att hitta en lösning. Svenska Fotbollförbundet sätter snart serierna.
– Det måste bli klart före jul.
Sven-Tore Lindgren lär bli kvar som tränare. Kanske även Iran Lucas. Den sistnämnde bestämmer sig troligen i januari.

Mer läsning

Annons