Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Yagg Hornline utan pengar i SM-finalen

Han såg dunderfin ut i semifinalen som femma. I finalen blev det ett omöjligt lopp för Yagg Hornline och Jonas Johansson.

Yagg Hornline, med sin ägare och tränare Jonas Johansson i sulkyn, såg riktigt bra ut i semifinalen i Amatörs-SM på Åby.

Men ekipaget fastnade i tredje invändigt och blev femma. En placering som gav 5 500 kronor. Det räckte dock till en plats i finalen som avgjordes på fredagseftermiddagen.

– Det var synd att ledaren skulle tröttna så tidigt. Jag trodde vi hade fått en drömposition, men det blev ju som en vägg framför med hästar, sa Johansson.

I finalen blev det ett elftespår och det blev ett lopp sist utvändigt. Hästen tog några galoppsteg 500 meter från mål och kunde sedan aldrig närma sig täthästarna.

– Jag hade en häst utanför mig i tredjespår hela vägen så jag kunde aldrig gå i väg. När jag fick styra ut i fjärdespår så blev det en kort galopp och vi tappade lite fart. Sedan gick det fort på upploppet och även om han gick bra så blev det ingen placering, sa Jonas Johansson.

Nu blir det troligen ett par veckors vila för både Yagg Hornline innan det är dags för ny start.

Vann Amatör-SM gjorde Hanna Lähdekorpi efter att han lotsat Baretta Boko först i mål.