Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Womack och Boije förgyller Popgenis höst

Den 19 oktober var det meningen att Catherine Traicos skulle svänga förbi Storsjöteaterns Studioscen på sin Europaturné. Men Traicos har beslutat sig för att ställa in sin turné och ersätts därför av kultförklarade Tommy Womack, direkt från Nashville. Womack har bland annat gjort sig känd för sitt samarbete med Will Kimbrough och biografin "Cheese Chronicles: the true story of a rock 'n' roll band you've never heard of", som handlar om Government Cheese, bandet som han spelade i som ung.

Precis som LT tidigare berättat framträder engelsmannen Peter Bruntnell, Umeåartisten Slow Fox och jämtlandsbördige Mikael Eklöv samma kväll.

När IF Popgeni anordnade Ellen Sundbergs releaseparty på Marité förra veckan uppskattade de maten så mycket att de ville tacka kocken. Då visade det sig att kocken var musiker. Peter Boije har tidigare styrt och ställt bland grytorna på Copperhill, men nu glädjer han alltså gästerna med utsikt över hamnen i Östersund.

Hur som helst, Popgeni tog och bokade Peter Boije och hans band Folk den 14 november på Marité, samma kväll som Israel Nash Gripka med band och Ellen Sundberg rullar in i Östersund igen. I dag, 4 september, släpps Boijes andra album "Dansmus" digitalt på Spotify och Itunes. Hans musik liknas vid bland andra Tom Waits, Ulf Lundell och Thåström i musiktidningen Gaffa: "Musik sprungen ur barens tomma whiskeyglas, ur livets svåra dagar, fast i det här fallet lite mer muntert, lite mer popbetonat."