Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wisemans dragskott räckte för ÖIK

Ett enkelt dragskott från Chad Wiseman. Sedan var hemmapremiären i hamn.

– Härligt. En stor vinst för oss, sa ÖIK-forwarden efter 1–0 mot Kiruna.

1 408 åskådare fick se en match fullt värdig en premiär i en ny arena. Att det blev målsnålt var förstås inte optimalt, men underhållningsvärdet var högt.

Det var tempostarkt och energífyllt spel från första sekunden och få avblåsningar. Som alltid när Kiruna kommer på besök präglades matchen av härlig skridskoåkning, snabbt pucktempo och rent och ärligt spel.

En kort sammanfattning av matchen lyder så här:

Första perioden: ÖIK trampade i gång bäst och satte Kiruna under viss press. Hemmalagets skridskoåkning var bra och man tog sig fint ut ur egen zon. Laget gjorde troligen också 1–0, men Daniel Magnussons slagskott dömdes bort.

Andra perioden: Kiruna repade mod och hittade något av sitt tempofyllda anfallsspel. ÖIK fick jaga puck, men gjorde sitt hemjobb och släppte sällan till öppna skott.

Hemmalaget hade tre bra chanser (Guslin, Dünesius, Felix Nilsson), men Arvid Stenmark jobbade bra i Kirunakassen .

Tredje perioden: ÖIK var bäst i början och gjorde också det efterlängtade 1–0-målet. Chad Wiseman drog till med ett dragskott mitt i slottet, i fem-mot-tre. Kiruna ägde slutminuterna då man tog ut målvakten och spelade sex-mot-fem, dock utan att få fram den där riktiga superchansen.

Chad Wiseman var förstås helnöjd med livet efteråt.

– Mycket bra insats av oss. Vi blockerade skott, spelade smart och svarade för en härlig målvaktsinsats, sa han.

Ni verkar ha hittat formen?

– Ja, vi rör oss i rätt riktning. Coacherna har fört in sitt spelsystem och det har tagit lite tid, men nu känns det bra. När vi forcheckar vet alla vad de ska göra. Det gör att det finns stöd bakom den förste spelaren som checka.

Du själv då?

– Det har varit en omställning för mig, att bo ensam, utan familjen. Dessutom är hockeyn mycket annorlunda här. Rinkarna är större, du får mer puckkontroll och måste åka skridskor mer.

Segern var ÖIK:s sjunde på de åtta senaste matcherna. Wiseman tror att trendbrottet kom när laget vände 0–3 till 4–3 mot Brunflo.

– Det var en självförtroendehöjare. Sedan vände vi även i matchen direkt efter.

Om den nya ishallen fanns inte mycket att tveka på för Wiseman.

– Den snyggaste hall jag spelat i här i Sverige. Alla är mycket entusiastiska över den.

Matchfakta:

ÖIK-Kiruna
1–0 (0–0, 0–0, 1–0)
Tredje perioden: 1–0 (8.22) Chad Wiseman (Skiöld/Runesson).
Skott: 29–31 (9–8, 11–10, 9–13).
Utv: ÖIK: 2x2. Kiruna: 4x2.
Publik: 1 408.
Domare: Joakim Samuelsson.