Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Winnerbäck är Sveriges turnékung

Han har kallats den motvillige rockstjärnan. Inga flörtar med medier och inga självutlämnande intervjuer. Men yranaktuelle Lars Winnerbäck har alltid haft fansen på sin sida. Nu drar han ut på sommarens största turné.

Annons

56 231 personer gillar Lars Winnerbäck på Facebook. Och då har sidan bara varit i gång sedan april i år. Lars Winnerbäcks fans är trogna. Vid årets P3 Guld gala utsågs han av radiokanalens lyssnare till årets bästa liveartist och tilldelades den prestigefyllda Guldmicken. Han har kammat hem fem Rockbjörnar, ett pris som helt och hållet röstas fram av publiken. Gammal som ung, alla verkar gilla Linköpingssonen och sommaren 2010 är Lars Winnerbäck större än någonsin.

- Visst är det en jättegrej för oss. Lars Winnerbäck är Sveriges största manliga artist, säger Anders Larsson, konsertarrangören United Stage vd tillika Lars Winnerbäcks manager.

Totalt är 121 man involverade i jätteturnén som förutom spelningar på två scener erbjuder såväl kafé och restaurang som bar - och en skivaffär.

- Det är ett komplett paket, vi har med oss en egen scen och det kommer att se likadant ut i alla städer. Lasse vill bjuda publiken på en helkväll, säger Anders Larsson.

Lars Winnerbäck har blivit så stor att han nu också agerar draghjälp åt flera andra svenska artister. Sommaren 2008 tog han med sig Miss Li och Markus Krunegård ut på turné. I år kommer Laleh, Sophie Zelmani, Ane Brun, Melissa Horn, Dundertåget och Love Antell att följa med ut på vägarna.

- Artisterna är sådana som han verkligen vill ha med, hela konceptet är hans egen idé, säger Anders Larsson.

2008 hade de riktigt hängivna fansen möjlighet att köpa en paketbiljett som gav inträde till alla spelningar och möjlighet att åka mellan städerna i en specialchartrad buss. Någon fanbuss blir det inte i år men likväl kan den som inte tycker att en konsert är nog köpa en turnébiljett för 2 400 kronor.

Turnépremiär skedde i Linköping i går och avslutas i Oslo den 21 augusti.