Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Willy valsar igen i ”Let’s dance”

/
  • Vals är svårare än många tror. Willy Björkman tycker att det ”kändes sådär” efter genrepet inför fredagens ”Let’s dance”. Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Han blir utskälld av juryn men är tittarnas favorit. Tv-snickaren Willy Björkman gör en Lasse Brandeby i årets ”Let’s dance”.

Annons

Tv-snickaren Willy Björkman och hans danspartner Charlotte Sinclair har fått sämst poäng av juryn i tre av fyra ”Let’s dance”-avsnitt. Själv tycker Willy Björkman, 63 år, att kritiken kan vara för sträng, särskilt från den frispråkiga jurybossen Tony Irving, men han har också visst överseende.

– Utan honom hade det varit rätt slätt det här programmet. Jag tycker att han är störtskön och tar gärna lite skit, det är lugnt, säger han.

I kväll sänds det femte programmet av ”Let’s dance”. Veckans dans är vals. Men räkna inte med en enkel bröllopsvariant; tävlingsvals är tekniskt svårt och att få till rätt känsla, eller ”mjukhet” som Charlotte Sinclair kallar det, är viktigt. De är halvnöjda efter torsdagens genrep.

– Jag tyckte att det kändes lite sådär, men jag känner ändå att jag har lite koll den här gången. Även om Charlotte kanske inte tror det, säger Willy Björkman och får svar av sin partner:

–Det var rätt okej! Och vi har ju ett par timmar på oss att fixa till det.

Lyckas de finns förhoppningar om poängrekord.

– Kommer vi igenom på ett snyggt sätt tror jag att vi till och med kommer få lite mer poäng. De (juryn) kör ju av oss av bara farten. De har redan bestämt sig! Om de klarnar till lite i pallet så kommer vi att få lite mer, säger Willy Björkman.

Lasse Brandeby spelade på sin personlighet snarare än sina dansfärdigheter när han var med 2007. Är Willy Björkman den nye Lasse Brandeby?

– Nej. Skillnaden mellan Willy och Lasse är att Willy faktiskt kan dansa. Lasse dansade ju inte, säger Charlotte Sinclair.

Förra veckan kunde man se och höra Willy Björkman sjunga en specialskriven kärleksballad tillägnad sin danspartner på TV 4:s hemsida. Kärlek på jobbet?

– Jag tycker precis som det var i låten, svarar skönsångaren kort och gott.

Mer läsning

Annons