Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Willy Clay Band klara för RRR 2014

Biljetterna är nästan slut men RRR 2014 fortsätter släppa artister.

Nästa akt ut är Willy Clay Band från Kiruna.

Annons

Biljetterna har gått som smör i solsken efter förra veckans tillkännagivande att ambulerande americanafestivalen RRR 2014 startar i Östersund den 27 juni. Nu släpps nästa band. Det är Willy Clay Band som gör comeback 10 år efter starten. Debutalbumet "Rebecca Drive" kom 2005 och uppföljaren "Blue" kom 2009.

Willy Clay Band kommer från Kiruna och skriver sina låtar med gruvorten som utgångspunkt. I vackert vemodiga "Kiruna (The Miner)" förklaras svensk glesbygdsproblematik med män som stannar och kvinnor som reser med enkla, exakta grepp: "Cause my feet ain't ever gonna leave this land".

Om "Blue" skrev Sydsvenskan: "Det finns för många skandinaviska sånger om livet på Texasranchen eller på Route 66, för få om arbetet i gruvan eller tristessen på Storgatan." Debuten spelades in i Nashville med Will Kimbrough som producent. Uppföljaren spelades in i Junosuando i Tornedalen med Ollie Olson som producent (har bland annat jobbat med Robyn, Christian Walz, Oh Laura). 2010 tog sig bandet in på Svensktoppen med låten "Mighty Good Times" men sedan tystnade de. Nu återförenas de.

Willy Clay Band har spelat i Östersund en gång tidigare i december 2007. Förutom spelningarna på RRR 2014 spelar bandet i sommar hemma på Kirunafestivalen.

Sedan tidigare är Doug Seegers och Jason Isbell & The 400 Units klara för festivalen som ska innehålla fem internationella och tre svenska akter. En inte alltför vild gissning är att Ellen Sundberg med band också kommer att spela på endagsfestivalen. Enligt Norrtelje tidning kommer Ellen Sundber med band att turnera med Doug Seegers under hela sommaren, bland annat till Östersund.

Festivalen är i stort sett redan slutsåld. Popgeni meddelar att enda chansen att köpa en biljett att besöka deras konsertkväll på Gamla teatern den 25 april då ytterligare några biljetter kommer att säljas.