Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Willie Lee’s intog Mysen

/

Ska det krävas en brand för att få folk ut på Sveg? Nej, det går även bra med Willie Lee’s, Svegs egna rockabillyband.

Annons

Killarna i Willie Lee’s var en aning spända inför deras riktiga pubspelning på hemmaplan. Klockan hann dra i väg närmare elva innan svegarna- nästan alla på en gång- rasslade in genom dörrarna på Mysoxen och bandet kunde andas ut.

Därefter var det svängigt resten av kvällen och många dansade. Mysoxens gamla glada dagar kanske ändå inte är utdöda, tänkte både en och annan.

Willie Lee’s spelar mestadels covers, och har några egna låtar - en av dessa -Chevy Lee - premiärspelades under lördagskvällen. Soundet är en blandning av rockabilly, country, rock’n roll, och 50-talsrock.

– Allt från Johny Cash till Social distortion, säger Peter Hurtig.

Bandet består av svegskillarna Thomas Pedersen på trummor och sång, Peter Hurtig på gitarr och sång, Johan Lundin på gitarr, och Mattias Nilsson på ståbas.

– Vi började med två gitarrer och bas. Men så tog jag kontakt med ”Pedda” (Thomas Petersen) om frågade om han ville spela trummor, säger Peter Hurtig.

– Hurtig är en gammal punkare så jag visste inte hur det skulle bli, säger Thomas Pedersen och skrattar.

– Vi hade tidigare mest spelat hardcore, punk och hårdrock, säger Johan Lundin.

– Det som är så roligt att det går hem från allt mellan 7 och 70-åringar, det är en jäkla bredd på publiken, säger Peter Hurtig.

– Och det är alltid någon som dansar säger Johan Lundin.

– Ja, jag fick en chock när jag såg att folk dansade till oss i början, säger Mattias Nilsson.

De flesta av killarna har bott några år här och där, i Stockholm och Göteborg. Men nu är det skönt att vara tillbaka i Sveg, även om det kunde hända lite mer här.

Bandet har haft spelningar varje helg under ett år, i Funäsdalen, Lofsdalen, Lillhärdal och Sveg. Och nu har de satsat på turnébussen Chevy Lee – den största investeringen än så länge. På två månader har han redan rullat 200 mil.

Framtidsvisioner?

– Att spela mycket och försöka ta oss utanför Härjedalen, säger Thomas Pedersen.

Annons