Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wii Music

(Nintendo/Bergsala)
Ålder: 3+
Format: Wii
Betyg: 2

Annons
Det ska kanske sägas på en gång: "Wii Music" är (frånsett några enklare minispel) inte ett spel. Det är snarare... ska vi säga en leksak?
Det går ut på att skapa, eller snarare tolka, musik med Wii- kontrollernas hjälp. Spelar du gitarr så håller du nunchuken och handkontrollen i en gitarrpose, eller som en pianist, eller som en blåsare. Musiken är förinspelad, med väldigt primitiva midiljud, och genom att röra händerna i takt till musiken så skapar du din egen varsioner av allt ifrån "Blinka lilla stjärna" till Madonnas "Material Girl".
Du kan spela in och spara videos av dina framträdanden och arrangera låtarna med din alldeles egna rytmik, men någon poängräkning blir aldrig aktuell.
Jag kan inte förstå att spelgeniet Shigeru Miyamoto, mannen bakom både "Zelda" och "Mario", har rott ett så tveksamt och märkligt projekt i hamn. Det går att leka och ha kul en stund, men i längden så håller det inte. Jämfört med andra musikspel så låter de blipp-bloppiga midiljuden förskräckliga och den som hade hoppats på en "Guitar hero"-liknande upplevelse kommer att bli grymt besviken.
De enda som möjligtvis skulle kunna få något större utbyte av Mario-pappans musikaliska lekstuga är riktigt små barn.

Mer läsning

Annons