Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wiberg frågetecken i EM

Annons


Sveriges fortsatta öden i damernas handbolls-EM kan hänga på ett ledband.

Försvarsjätten Johanna Wibergs skada riskerar att rasera det svenska försvarsblocket.

Men beskedet efter söndagskvällens träning var positivt:

-Det kändes bra, tycker jag. Det är ju match i morgon så får väl se hur det är då, men som det känns nu är jag positiv, säger Wiberg.

Med två poäng i bagaget packade det svenska handbollslandslaget på söndagseftermiddagen upp på sitt nya hotell i Makedoniens huvudstad Skopje.

Från idyllen i världsarvstaden Ohrid har man nu hamnat i en grå halvmiljonstad, i början av 1960-talet svårt drabbad av jordbävning.

Där väntar på måndagskvällen match mot Tyskland, sedan på onsdag mot värdlandet Makedonien och mellanronden avslutas sedan för Sveriges del med match mot Kroatien på torsdag.

Med en Johanna Wiberg utan skadebesvär? Det är en avgörande fråga.

-Känner väl lite när jag rör mig i sidled men inte så att jag tror att det kommer att hämma mig. Nu handlar det lite om att det hände i går och sitter lite i huvudet än, säger hon efter träningen.

Det var med knappa sju minuter kvar av den oavgjorda matchen mot Ryssland som Wiberg och Tina Flognman slängde sig efter samma ryska inspel. Johanna Wiberg fastnade med foten, vred till knät och tvingades utgå.

Enligt landslagsläkaren Sten Björnums diagnos rör det sig om ett ledband på höger knäs insida som skadats. I bästa fall kan skadan vara läkt på några dagar.

Om hon varit anfallsspelare skulle EM garanterat ha varit över för Johanna Wibergs del. Nu springer hon inte lika mycket eftersom hon i stället tillhör det fåtal spelare i världstoppen som enbart jobbar för att hålla rent framför den egna målgården. Det gör hon med besked.

Mer läsning

Annons