Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Westlife är tillbaka

/
  • Efter tio års konstant arbete tog Westlife en paus förra året. Nu släpper det irländska pojkbandet sitt nya studioalbum ”Where we are”.Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Efter tio års konstant arbete tog Westlife en paus förra året för att hitta glädjen igen.

Nu är det irländska pojkbandet tillbaka med ett nytt studioalbum – och gästspel i TV4:s ”Idol”.

Annons

– Vi har aldrig varit bättre, säger Mark Feehily.

När Westlife grundades sommaren 1998 visste medlemmarna, som då var i tonåren, inte vad som väntade. I dag, elva år senare, kan de se tillbaka på en guldkantad karriär. Pojkbandet har sålt drygt 40 miljoner album, varav 650 000 exemplar i Sverige. Men livet som eftertraktade tonårsidoler har haft sitt pris.

– Vi släppte ett nytt album varje år nio år i rad. Det var strålande. Men att resa jorden runt i en sovsäck och vara hemifrån långa perioder gör att man till slut blir utbränd. Man glömmer varför man en gång började, säger Nicky Byrne.

Förra året bestämde sig medlemmarna för att ta en längre paus. De behövde lugn och ro på var sitt håll. Att det skulle bli en fortsättning var inte självklart.

– Vi var tvungna att vara ifrån varandra ett tag för att lära oss att älska det här livet igen. Vi visste inte vad som väntade, säger Nicky Byrne.

Nu är Westlife tillbaka. Den 2 december släpper de sitt tionde studioalbum ”Where we are”, och planen är att turnera i Europa under 2010.

Närmast väntar ett gästspel 1i TV 4:s ”Idol” i samband med nästa veckas deltävling i Göteborg.

Vad är skillnaden mellan Westlife i dag och för tio år sedan?

– Vi är inte lika naiva som förr. När vi var 18 år utnyttjade många vår okunskap om musikindustrin.

– I dag tillåter vi inte det. Efter första albumet, som innehåller utpräglade poplåtar, ville alla att vi skulle hålla oss till samma koncept. Denna gång har vi struntat i reglerna, säger Mark Feehily.

– Det nya albumet är mer moget. Vi har tagit aktiv del av själva skapandet. Vi har skrivit en sång, ”Reach out”, och varit delaktiga i sångarrangemangen. Det är vårt ärligaste album.

Annons