Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Westin dominerade när ÖHC vann

/
 • Jubel bland Östersund Hockeys spelare efter att Peter Westin petat in 4–0 i slutet av den andra perioden.               ÖHC vann matchen med 5–1. Foto: Johan Axelsson
 • Henrik Hetta gjorde 3–0 för Östersund Hockey efter 9.07 i den andra perioden. Fram till dess såg isen på Näldens anfallszon helt nyspolad ut. Foto: Johan Axelsson

Peter Westin var isens gigant när Östersund Hockey körde över Nälden. Han var inblandad i lagets alla fem mål.
– Skönt, som back gör man inte fem poäng så ofta, säger han efter 5–1-segern.

Annons
29-årigen som innan drabbningen i lördags eftermiddag skrapat ihop totalt fyra poäng på nio matcherna slog till rejält i derbyt mot Nälden. Peter Westin låg bakom fyra mål och petade själv i 4–0-målet. Han gjorde därmed fler poäng i en match än vad han gjort hittills på säsongen.
– Det målet var väl lite tur, men sånt ska gå in också. Det var skönt att få göra lite mål. Det har gått bra på slutet men jag har inte satt chanserna, nu gick proppen ur, säger Peter Westin.
Om nu proppen har gått, vad kommer du att hitta på framöver?
– Hoppas att det håller i sig. Ibland kommer det en sådan här match när allt bara fungerar, säger han.
Att det var toppen mot botten, storebror mot lillebror i Näskotthallen visade sig ganska snabbt. Trots att Nälden slet och krigade var de på efterkälke i stort sett hela matchen.
Visst hade Nälden några chanser, puckar som smekte förbi stolpen. Men att hålla fast puck i offensiv zon hade de svårt med.
– Anfallsspelet var obefintligt, men det är svårt när man inte sätter passningen och inte hjälper varandra, säger Näldentränaren Pär Karlsson.
Karlsson var förstås väldigt besviken efter matchen och främst på att de inte gav sig själva en ärlig chans.
– Piss, fy vad dåligt. Per Lundquist och Tommy Lundberg hade riktigt bra backspel och Christoffer Elf var bra i mål resten var rena natta. Synd att vi inte bjöd upp bättre på hemmaplan. Östersund gjorde vad de kunde, men det var ingen bra division 1-match och det var vårt fel, säger Pär Karlsson.
Er sämsta match den här säsongen?
– Under 60 minuter totalt, ja.
Att de sedan i sista perioden hade lite mer puck berodde främst på att Östersund Hockey slappnade av lite.
ÖHC kontrollerade matchen och hade kunnat vinna med större marginal med lite mer skärpa i avsluten. Det var främst i mittenperioden som de vann med 17–5 i skott men Christoffer Elf i Nälden-målet stod emot bra.
– Visst vi brände lite chanser, men det kändes tryggt. Vi spelade inte helt felfritt, men vi spelade stabilt. Det här är inga lätta matcher där vi förväntas vinna. Vi måste lära oss att hantera förväntningarna och det tyckte jag vi gjorde på ett bra sätt. Totalt sett är vi nöjda, säger Roger Forsberg, tränare i Östersund Hockey, som berömde sin andra femma med Peter Westin, Pierre Larsson, Daniel Eliasson, Erik Englund och Henrik Hetta.
Matchfakta
Näldens IF–Östersund Hockey 1–5
(0–2, 0–2, 1–1)
Första perioden: 0–1 (6.41) Daniel Eliasson (Peter Westin) , 0–2 (17.35) Per Tagesson (Peter Westin).
Andra perioden: 0–3 (9.07) Henrik Hetta (Peter Westin, Erik Englund), 0–4 (16.29) Peter Westin (Daniel Eliasson, Pierre Larsson) spel fem mot fyra.
Tredje perioden: 0–5 (6.13) Pierre Larsson (Erik Englund, Peter Westin) spel fem mot fyra, 1–5 (12.12) Henrik Ring (Felix Chougui) spel fem mot fyra.
Skott: 29–35 (9–10, 5–17, 15–8).
Utvisningar: Nälden 6x2 minuter. Östersund Hockey 5x2 minuter.
Domare: Jörgen Lundgren, Bonässund.
Publik: 275.

Mer läsning

Annons