Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wendlas dansade för drottningen

/
  • Vid denna föreställning dansade Anna Huczkowski, Matilda Johansson, Elin Stenbäck, Jenniefer Norberg och Fia Alander för Thailands drottning.  Foto: Privat
  • Vid denna föreställning dansade Anna Huczkowski, Matilda Johansson, Elin Stenbäck, Jenniefer Norberg och Fia Alander för Thailands drottning.  Foto: Privat
  • Fia Alander, Jenniefer Norberg, Anna Huczkowski och Elin Stenbäck har precis kommit hem från Thailand, där de var och dansade för bland annat landets drottning. ”Det var lite nervöst till en början men när vi märkte att de gillade oss släppte nervositeten”, säger Fia Alander.Foto: Ulrika Andersson
  • Elin Stenbäck, Matilda Johansson, Jenniefer Norberg, Fia Alander och Anna Huczkowski dansade för Thailands drottning på hennes födelsedag. Foto: Privat

I början av augusti åkte fem tjejer från Wendlas dansstudio till Thailand för att uppträda för landets drottning Sirikit och flera av landets ministrar. För en vecka sedan kom de tillbaka till Sverige med många minnen och erfarenheter.

Annons

Anna Huczkowski, Matilda Johansson, Elin Stenbäck, Jenniefer Norberg och Fia Alander uppträdde på teatrar, blev intervjuade i thailändsk tv, dansade utomhus och lärde 300 barn olika danssteg.

– Vi har haft jättetur men vi har nog inte riktigt förstått det än, säger Matilda Johansson.

De hade ett fullspäckat schema i Bangkok och blev väldigt uppskattade där de dansade. De fick till och med skriva autografer.

– Det var lite nervöst till en början men när vi märkte att de gillade oss släppte nervositeten, säger Fia Alander.

Det var ungdomar från nio länder som uppträdde i Thailand. Förutom Sverige fanns också Italien representerad från Europa. Det var i våras som det kom en förfrågan till Wendlas dansstudio om de hade en grupp ungdomar som kunde dansa folkdans för att fira drottningen i Thailands födelsedag.

– Vi dansar ju inte folkdans här men vi skickade ett förslag om att vi kunde dansa det som ses som ungdomarnas kultur i dag. De köpte idén och vi fick åka till Thailand, berättar tränare Wendla Karlsson.

Tjejerna hade tränat in åtta olika koreografier som de satte upp i Thailand och till varje koreografi hade de med en uppsättning kläder.

– Halva väskan var fylld med kläder till showerna, säger Elin Stenbäck.

De hade repeterat i ungefär tre månader innan de reste men de var ovana att dansa i sådana värme som den i Thailand.

– Det värsta var när vi skulle dansa utomhus i 20 minuter. Den enda dagen då det var stekande sol var just när vi skulle dansa, säger Jenniefer Norberg.

Mer läsning

Annons