Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Webb-TV: Vi klämmer på Panasonic GF2

Panasonic Lumix GF2 är världens minsta systemkamera med inbyggd blixt och var en av de få produktnyheterna på Fotomässan i Stockholm.

Panasonic Lumix GF2 är världens minsta systemkamera med inbyggd blixt och var en av de få produktnyheterna på Fotomässan i Stockholm. I klippet ger vi våra första intryck av kameran. Panasonics produktansvariga Mac Berggren svarar också på våra frågor.

Klippet är 6,53 minuter långt. I inslaget ger vi dig våra första intryck av Panasonic GF2. Mac Berggren på Panasonic svarar också på frågor om kameran.

Kamera&Bilds första intryck av Panasonic GF2 i text:
En av de få riktiga tekniknyheterna på Fotomässan i Stockholm den 26-28 november är Panasonics nya systemkamera GF2, som vi tidigare inte haft möjlighet att klämma på.

Panasonic Lumix DMC-GF2 är 19 procent mindre än sin föregångare GF1 – en skillnad som märks. Den är lite mindre tung och också lite smidigare att hantera.

Kameran känns relativt attraktiv, även om det är lite syns att programratten har försvunnit. Det känns lite som en eftergivt – Panasonic vill inte att GF2 ska uppfattas som för avancerad för att skrämma bort folk. Den tidigare modellen GF1 utstrålade att man var tvungen att kunna väldigt mycket om fotografering, medan nya GF2 nog mycket lättare kan locka över köpare från kompaktkamerasidan.

GF2 är väldigt kompaktkameralik, särskilt med det nya 14mm-objektivet som är väldigt lätt och kompakt. Det finns även ett ljusstarkt 20mm-objektiv i Pansonics line-up och det verkar som om fler objektiv med fasta brännvidder är på gång. För gatufotografer kan GF2 vara intressant eftersom den är så liten och diskret. Men för många kan nog kameran fungera som ett alternativ till den vanliga systemkameran.


/Elin Parmhed

Kamera & Bild