Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Way Out West slog rekord

/
  • 25 000 besökare per dag är vad festivalen har kapacitet för, och så många tog sig alltså till Slottsskogen.  Foto: Scanpix

U2, Madonna – och nu Way Out West. Bara i augusti har flera stora musikfester i Göteborg sålt slut.

Annons

Way Out West är en uppstickare på den svenska livescenen, men den urbana musikfestivalen mitt i Göteborg tycks redan ha hittat sin form. På lördagskvällen kunde arrangören Luger meddela att samtliga biljetter tagit slut, för tredje året i rad.

– Jävligt kul. Vi är jättenöjda. Vi har sålt bra hela tiden, men det är egentligen de sista veckorna som det har tagit riktig fart, säger pressansvarige Joel Borg.

25 000 besökare per dag är vad Way Out West har kapacitet för, och så många tog sig alltså till Slottsskogen, trots att andra dagen bjöd på grådaskigt regnoväder. Vad publikrekordet innebär för festivalen och Luger ekonomiskt är för tidigt att säga, men plus går man.

För Göteborg som stad är festivalen i Slottsskogen ännu en i raden av positiva musikhändelser. Under sommaren har de stora konserterna avlöst varandra. AC/DC, U2 och Madonna har uppträtt på Ullevi. Parallellt med Way Out West pågick Kulturkalaset, med spelningar med bland andra Europe och Bob Hund.

Mer läsning

Annons