Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Way Out West sålde slut – igen

Solen sken över Way Out West-festivalen och över artister som Håkan Hellström, Iggy Pop och MIA som gjorde spelningar som fick publiken att både skratta och gråta. Och för fjärde året i rad sålde festivalen slut.

– Det är häftigt och fantastiskt, nu satsar vi långsiktigt, säger Niklas Lundell medarrangör för Way Out West.

Vädret var osäkert in i det sista. Men trots att några otäcka moln rörde sig över Slottsskogen under fredagen, höll regnet sig på avstånd och Way Out West-besökarna slapp bli blöta. Årets festival blev dock inte bara en succé vädermässigt. För fjärde året i rad, lika många år som Way Out West har funnits, sålde festivalen ut alla sina biljetter, vilket betyder att 25 000 personer besökte festen i Slottsskogen varje dag.

Årets festival inleddes försiktigt med rockbandet Imperial State Electric. Under fredagen spelade även gamla rockikoner som Paul Weller och Iggy Pop och antalet gråa hår i publiken var klart fler under festivalens första dag än under lördagen, då de yngre konsertälskarna sökte sig till spelningar med Shout Out Louds och Håkan Hellström. Punkens gudfader Iggy Pop var i högform och till publikens jubel och skratt stannade han kvar och dansade vilt några minuter efter det att konserten avslutats och bandkollegorna gått av scenen.

Men fredagskvällens stora stjärna var rapparen MIA. Iklädd trenchcoat och rosa solglasögon bjöd hon på en spektakulär show, med dansare, filmprojiceringar och allsång som lockade tusentals festivalbesökare.

Under lördagen gjorde popbandet Shout Out Louds första spelningen på den största scenen. Men tonåringarna i matroshattar och sjömansjackor som stod längst fram väntade egentligen på en helt annan artist – Håkan Hellström. Under dagen kollade de även på Anna Ternheim och Pavement för att inte förlora de åtråvärda platserna längst fram. Och när Håkan väl gick på scen vid åtta på kvällen grät de.

Men trots att årets festival var en succé så funderar arrangörerna ändå på att förändra lite saker till nästa år.

– Det är väldigt långa köer till klubbspelningarna ute på stan. Vi har pratat lite fram och tillbaka om hur man ska lösa det problemet. Kanske kommer vi att leta upp en riktigt stor lokal till nästa år och köra konserter där, säger Joel Borg pressansvarig på Way Out West.